Cumhuriyetimizin 100. Yılı Öğretim Elemanları Karma Resim Sergisi

Cumhuriyetin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde Fakültemiz ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanlarının hazırladığı karma sergi, Üniversitemiz Merkez Kütüphane içerisinde bulunan Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluştu.

Üniversitemizin 100. Yıl etkinlikleri etkinleri çerçevesinde Fakültemiz ile Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Öğretim Elemanları” isimli sergide 35 akademisyenin 37 karma eseri, sanatseverin beğenisine sunuldu.

27 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz Merkez Kütüphane içerisinde bulunan Sanat Galerisi’nde gerçekleşen ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Teoman Çığşar tarafından küratörlüğünü ve sergi düzenlenmesini yaptığı etkinliğe, başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal olmak üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük, çok sayıda akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Ev sahipliğini Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Kaçar’ın ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Erol Yıldır'ın yaptığı etkinliğin açılış konuşmasını GSTF Dekanı Prof. Erol Yıldır gerçekleştirdi.

Prof. Yıldır, Cumhuriyetin 100.yılına yakışır bir etkinlik yapmayı istediğini vurgulayarak, etkinliğe destek veren tüm akademisyenlere teşekkür etti.

Etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi olarak sanata ve sanatçıya çalışmalarında destek verdiklerini dile getirerek akademisyenlerin hazırladığı serginin 100. yaşına giren Cumhuriyetimizin coşkusunu çok iyi yansıttığını vurguladı.

Rektörümüz ayrıca, sergiye eserleriyle katılan akademik personellerimize başarı temennilerinde bulundu.