Eğitimsel Sorumluluk Etkinliği: Çocuk ve Sanat Konulu Söyleşi

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Hüseyin Uysal ve Dr. Öğr. Üyesi Alkan Bayraktar, Milli Eğitim Bakanlığının bu sene uygulamaya koyduğu "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" kapsamında 17 Ocak 2024 tarihinde taşımalı eğitim veren Kayı İlk/Ortaokulunun öğrencileri ve öğretmenleriyle bir araya geldiler.

Etkinlik kapsamında öğrencilerle "Çocuk ve Sanat" konuları üzerine söyleşi yapıldı. Sanatın resim ve müzik dallarıyla ilgili minik öğrencilerin soruları cevaplandı ve keman dinletisiyle program gerçekleştirildi.

Öğretim üyeleri, öğrencilere sanatın önemini ve günlük yaşamımızdaki yerini anlattılar. Ayrıca, öğrencilerin sanatsal çalışmalarına yönelik tavsiyelerde bulundular.

Etkinlik, öğrencilerin sanat konusunda farkındalık kazanmaları ve sanatsal çalışmalarına yönelik motivasyonlarının artması açısından oldukça yararlı oldu.