Fakültemiz’de “14 Mart Dünya Matematik Günü” Etkinlikler ile Kutlandı

14 Mart Dünya Matematik Günü kapsamında Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nda görev yapan ve aynı zamanda Taşköprü Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüten Sayın Prof. Dr. Abdullah Çağrı Biber “Çan Eğrisinin Matematiği” konulu bir konferans verdi. Galton kutusunun içinde çan eğrisi oluşturulması, Pascal üçgeni ile çan eğrisi dağılımının oluşması hakkında görsel örnekler veren Prof. Dr. Abdullah Çağrı Biber, İstatistik ve olasılık konularında sıklıkla kullanılan çan eğrisi fonksiyonunun matematiksel türetilmesi ile konferansını sonlandırdı. Konferans sonrası Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Kaçar, konuşmacı Prof. Dr. Abdullah Çağrı Biber’e teşekkür belgesi sundu ve toplu fotoğraf çekimi ile konferans tamamlandı.

14 Mart Dünya Matematik Günü kapsamında öğleden sonra Dekan Yardımcımız Doç.Dr. İbrahim Kepceoğlu’nun akademik danışmanlığını yürüttüğü Fakültemiz bünyesinde faaliyet gösteren Matematik Eğitimi Topluluğu, Özel Kastamonu Tema Koleji’nde ortaokul öğrencileri ile matematiksel oyunlar ve etkinlikler oynadı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikler ile öğrenciler hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de matematik ile yeni bilgiler edindiler.