Çalışmalarına 24 Kasım 2017 yılında başlayan Eğitim Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğrenci Orkestrası 1. yılını Sayın Dekanımız Prof. Dr. Duran AYDINÖZÜ ve Dekan Yardımcımız Doç Dr. Kadir KARATEKİN’in de katıldığı bir resepsiyonla kutladı.

Uzun süren yorucu ve yoğun çalışmaların meyvesini ilk konserden itibaren toplamaya başlayan orkestramız Dr.Öğr.Üyesi Metin BUZDUĞU şefliğinde ilki 09.05.2018’de gerçekleştirilen Yıl Sonu Konseri, 29 Ekim 2018 Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri, 10 Kasım 2018 Atatürk’ü Anma Günü Özel Konseri ve sonuncusu 24 Kasım 2018 Öğretmenler Günü Özel Konseri olarak Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen 4 başarılı konsere imza attı.

Sezonluk konser programını geçtiğimiz Haziran ayında hazırlayan orkestramız gelecek konserlerini 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Özel Konseri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri ve 24 Nisan Yıl Sonu Konseri olarak planlamıştır. Ayrıca bu büyük orkestramızdan seçilen bazı öğrenciler ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nde görevli akademik personelimizden oluşturulması planlanan Kastamonu Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası Konseri’nin ise Mayıs 2019’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Orkestra Üyeleri:

Şef: Dr. Öğr. Üyesi Metin BUZDUĞU

Keman:

Zeynep Büşra Arslan (Konzertmeister/Baş Kemancı)
Gülcan Koyuncu
Gülcan Gürler
Serra Gazozcu
Merve Nur Cantekin
Aslı Tülmen
Emirhan Çam
Dilek Bahadırlı (Grup Şefi)
Hülya Ayyıldız