Kastamonu Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı ve Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Kastamonu Şubesi ortaklığı ile Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği tarafından Kastamonu’daki ruh sağlığı alanı çalışanları ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak Çocuk İstismar Vakaları ile ilgili 24-25 Aralık 2018 tarihlerinde iki günlük çalışma yapıldı. Etkinliğin ilk gününde Çocuk İstismarını ve İhmalini Önleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahar GÖKLER ile Prof.Dr.Aysun Baransel ISIR, Prof. Dr. Figen ŞAHİN DAĞLI, Psik.İmran KEZER, Sos.Hiz.Uzm. Nahide DOĞRUCAN ile Avukat Hatice Kaynak’ın katıldığı ve yaklaşık 2,5 saat devam eden bir panel düzenlendi. Panelin ardından etkinliğin diğer oturumlarında Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Kastamonu Adliyesi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile özel kurum ve kuruluşlarda görev yapan psikolojik danışman, psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarına yönelik eğitimler düzenlendi. “Çocuk Cinsel İstismarına Psikodrama Yöntemiyle Yaklaşım” başlıklı ilk eğitim Prof.Dr.Bahar Gökler ve Prof.Dr.Figen Şahin Dağlı tarafından yürütüldü. Duygusal ihmal, duygusal istimasr, fiziksel ve cinsel istismar ile ilgili “Olgu Örnekleri Üzerinden Çocuk İstismarına Yaklaşım” başlıklı ikinci eğitim ise Prof. Dr. Figen ŞAHİN DAĞLI, Psik.İmran KEZER ile Avukat Hatice Kaynak tarafından yürütülmüştür. Etkinliğin arkasından katılımcılara katılım sertifikaları verilerek etkinliğe son verilmiştir.