Pedagojik Formasyon Mezunları İçin;

Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesi veya Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından geçmiş yıllarda yürütülen FORMASYON programlarından mezun olup, YÖKSİS'te mezuniyet bilgileri bulunmayan mezunların aşağıdaki formu doldurup, eposta ekine Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diploma Sureti ekleyerek This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bu mezunların, mezuniyet teyit işlemleri yapıldıktan sonra YÖKSİS girişleri tamamlanacaktır.

Formasyon YÖKSİS Talep Formu için==> TIKLAYINIZ.

ÖNEMLİ NOT :

Pedagojik Formasyon mezun bilgisinin YÖKSİS Sistemine işlenebilmesi için, daha önce mezun olduğunuz Lisans / Ön Lisans programına ilişkin YÖKSİS kayıtlarınızın tamamlanmış olması ve e-devletten görüntülenebiliyor olması gerekmektedir.

Bu işlem mezun olunan Lisans / Ön Lisans programının bağlı bulunduğu Üniversite tarafından gerçekleştirilmektedir.

Lisans Mezunları İçin;

Üniversitemiz 01 Mart 2006 tarihli ve 5467 sayılı kanun ile Kastamonu’da faaliyet gösteren Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi birimlerinin birleşmesi ile kurulmuştur. Bu kanun kapsamında Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi girişli öğrenciler öğrenimlerini bu Üniversiteler adına Üniversitelerimiz birimlerinde tamamlamışlardır.

Bilindiği üzere ÖSYM bütün sınav müracaatlarında öğrenim bilgilerini YÖKSİS’ten çekmektedir. Üniversitemiz mezunlarına ait bilgiler YÖKSİS’e aktarılmıştır.

Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi mezunlarına ait bilgiler bu Üniversiteler tarafından YÖKSİS’e bildirilecektir. Ancak bu öğrencilerin bilgileri Üniversitemiz tarafından muhafaza edilmektedir ve bilgiler ilgili Üniversitelere, Üniversitemiz tarafından gönderilmektedir.

Bu sebeple Gazi ve Ankara Üniversiteleri adına Üniversitemiz bünyesinde yürütülen önlisans veya lisans mezun olup, YÖKSİS'te mezuniyet bilgileri bulunmayan mezunların aşağıdaki formu doldurup, eposta ekine Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diploma Sureti ekleyerek This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Bu mezunların mezuniyet teyit işlemleri yapıldıktan sonra bilgileri Gazi Üniversitesi’ne gönderilecek ve YÖKSİS girişleri Gazi Üniversitesi tarafından girilecektir.

Lisans YÖKSİS Talep Formu için ==> TIKLAYINIZ.

NOT : Geçici Mezuniyet Belgesi veya Diploma Sureti eklemeniz gerekmektedir.