Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında seçilen ilk Türk öğretmen, Avrupa Parlamentosu tarafından Lider Kadın ödülü verilen gurur kaynağı sınıf öğretmenimiz, hem köy okulu, hem dünya öğretmenimiz Dilek Livaneli 17 Nisan Çarşamba günü Kastamonu Üniversitesi'nde SÖĞÜT'ün (Sınıf Öğretmenliği Üniversitesi Topluluğu) etkinliğinde Öğretmen ve Öğretmen adayları ile bir araya geldi ve "Bir Dilek Yetmez" dedi.

Atatürk 27 Ekim 1922'de Bursa'da öğretmenlerle yaptığı bir toplantı sırasında şunları söylemiştir: "Bu anda karşınızdaki en içten duygumu, izninizle söyleyeyim: İsterdim ki çocuk olayım, genç olayım,sizin nur saçan sınıflarınızda bulunayım. Sizden feyz alayım. Siz beni yetiştiresiniz. O zaman ulusum için daha yararlı olurdum. Ne yazık ki elde edilemeyecek bir istek karşısında bulunuyoruz. Bunun yerine sizden başka bir istekte bulunacağım: Bugünün çocuklarını yetiştiriniz.Onları yurda,ulusa yararlı insanlar yapınız. Bunu sizden istiyor ve diliyorum."

Dilek Livaneli hıncahınç dolu olan salonda bulunanları kah güldürüp kah ağlatırken, herkesin kalbine dokundu ve Atatürk'ün her zaman sözünü ettiği öğretmen modelininin yaşayan örneği olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.