1

“III. PDR Günleri”, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı ve Kastamonu Üniversitesi PDR Topluluğu’nun katkılarıyla 1-3 Mayıs tarihleri arasında  düzenlenmiştir. Kastamonu Üniversitesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bünyesine aldığı yıl ve diğer yıllar da düzenli olarak yapılan PDR Günleri, alanında uzman kişileri öğrencilerle buluşturmuş ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapmıştır.

Öğrencilere baharı müjdeler gibi gelen PDR Günleri, hem eğlendirmiş hem de öğretmiştir. Her yıl farklı bir tema üzerinden yapılan PDR Günlerinde 2019 yılının teması “Özgürlük” olmuştur. Gerçekleştirilen paneller, atölye çalışmaları, konferanslar ve öğrenci etkinliklerinin dışında çeşitli yarışmalar, konserler ve bahar yürüyüşü ile de güzel bir atmosfer oluşturulmuştur. Üç gün süren PDR Günlerinde 7 farklı atölye, 2 panel, 3 konferans, PDR Bahar yürüyüşü ve birçok öğrenci etkinliği yer almıştır.

PDR Günlerinin, Kastamonu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe bölüm başkanı Prof. Dr. Yavuz Unat’ın başkanlığında “Özgürlüğün Serüveni: Senin Serüvenin” isimli ilk panelinde Prof. Dr. Güzin Yamener, Doç. Dr. Sibel Kibar, Uzm. Tolga Ulusoy ve Uzm. Berkay Erdoğan sanat, kadın çalışmaları, felsefe bakışaçısından konuşmaları ile destek vermişlerdir.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı Öğretim Üyesi Doç.Dr.İbrahim Keklik, “21.yy’da PDR Öğrencisi Olmak” başlıklı konuşmasında PDR Uzmanlarının günümüzde sahip olması gereken mesleki ve kişisel özellikler ile ilgili konuşmaları ile de PDR Günlerine katkı sunmuştur.

Son gün gerçekleştirilen 2. panel, Karadeniz bölgesi üniversitelerindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programları arasında akademik işbirliği oluşturma ve geliştirme amacıyla düzenlenmiştir. Başkanlığını Doç.Dr. İbrahim Keklik’in yaptığı bu panelde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Okan Bilgin, Bartın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sinem Tarhan, Bartın Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bilge Sulak Akyüz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanındaki güncel konulara dair yaptıkları konuşmaları ile katkı sağlamışlardır.

.

Psk. Dan. Mehmet Osman Çetiner, “Anne Baba Eğitim Atölyesi” ve “Çokkültürlü Eğitim Ortamlarında Öğretmenlik” konuşması ile anlatırken eğlendiren, eğlendirirken öğreten üslubu ile PDR Günlerine neşe katmıştır.

Uzm. Gökhan Kabacaoğlu, “Önyargı ve Kalıpyargılar Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Kimlikleri” konuşması ile herkesin unutulmaz saatler geçirmesini sağlamıştır. Toplumsal cinsiyet kimlikleri konusunda farkındalığın oluşmasına büyük katkıları olmuştur.

III. PDR Günlerinde Ankara Üniversitesi Dans Araştırmaları Kültür Sanat ve Öğrenci Topluluğu ile Prof. Dr. Güzin Yamaner ve Arş. Gör. Dilara Umay Koyuncu’nun rehberliğinde üniversitemizin açık ve kapalı alanlarında 4 farklı atölye çalışması düzenlenmiştir.
     Bu çalışmalarda bedensel farkındalık, beden-mekan ilişkisi ile beden-zihin ilişkisine yönelik uygulamalı çalışmalar yapılmıştır.

Dr. Gamze Ülker Tümlü, “Psikodrama ile Ben’in Özgürlüğü” atölye çalışması ile Uzm. Psk. Dan. Cem Tümlü, “Özel Çocukların Özel Ebeveynleri” atölye çalışması ile öğrencileri farklı boyutlara taşımışlardır.

Öğrenci etkinlikleri kapsamında yapılan çiğ köfte yeme yarışması, karaoke yarışması ve düzenlenen konserlerle öğrencilere keyifli zamanlar sağlamıştır.

Son gün yapılan PDR BAHAR YÜRÜYÜŞÜ ile de geniş kitlelere hitap edilerek bir farkındalık yaratılmıştır.