25-26 Eylül 2021 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi STEM & Maker Lab, Ankara Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Üniversitemiz Eğitim Fakültesi’nde STEM & Makers Fest/Expo gerçekleştirilecektir.

STEM & Makers Fest/Expo, 7’den 70’e tüm halkın bilim ve teknoloji ile etkileşimine imkân sağlayan çok yönlü ücretsiz bir etkinliktir. Bu etkinliğin amacı; eğitici, merak uyandırıcı ve heyecanlandırıcı ürünler ve atölyeler ile katılımcıların STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarındaki ilgilerini güdülemek ve canlı tutmaktır. Şimdiye kadar Adıyaman, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin ve Van'da gerçekleştirilen bu etkinliğe 200.000’den fazla kişi katılım sağlamıştır. Etkinlik, pandemi ve atölyelerin şartları dikkate alınarak mümkün olduğu sürece açık alanlarda yapılacaktır.

Etkinlik Tarihleri                    : 25-26 Eylül 2021

Etkinlik Yeri                           : Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Atölye Kayıt Tarihleri            : 8-24 Eylül 2021

Etkinlik Saatleri                     : 10:00-16:00