Matematik Eğitimi Topluluğu Küre’de

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Topluluğu (MET) tarafından düzenlenen Küre gezisi 29.05.2014 tarihinde gerçekleştirildi.

Arş.Gör.Feyza DEMİRCİ başkanlığında düzenlenen geziye İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup katıldı. Gezi kapsamında Küre Milli Eğitim Müdürlüğü, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Küre Yatılı Bölge Ortaokulu ve Küre Meslek Yüksek Okulu ziyaret edildi.

Matematik Eğitimi Topluluğu ilk olarak Küre Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Küre Milli Eğitim Müdürü Mehmet TURSUN’dan Küre’deki okullar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Küre Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nu ziyaret edildi. Öğrenci arkadaşlarımız Okul Müdürü Nuri ÖZ’den okul hakkında bilgi aldıktan sonra gruplara ayrılarak matematik derslerine katıldılar. Öğrencilerle hoş vakit geçiren geleceğin öğretmenleri öğrencilerin matematik dersine nasıl çalışmaları gerektiği ve bu derste nasıl başarılı olabilecekleri konusunda tavsiyelerde bulundular. Ayrıca öğrencilerden gelen soruları yanıtladılar.

Ortaokul öğrencilerinin yoğun ilgisinden memnun kalan Matematik Eğitimi Topluluğu’nun bir sonraki durağı Kastamonu Üniversitesi Küre Meslek Yüksekokulu oldu. Küre Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdem ÇAKIL rehberliğinde, Küre Meslek Yüksekokulu binası gezildi. Lojistik Bölümü öğrencileriyle sohbet edildi.

Gezi grubunun bir sonraki durağı Küre Yatılı Bölge Ortaokulu oldu. Grubumuzu Okul Müdürü Serhat KELEŞ karşıladı. Okul hakkında bilgilendirilen öğrencilere okul öğretmenlerinden Sermin KELEŞ öncülüğünde okul gezdirildi. Derslikler Matematik Eğitimi Topluluğunun büyük beğenisini topladı.

Matematik Eğitimi Topluluğu daha sonra yeşilin en yoğun olduğu bölgelerden olan doğa harikası Küre Dağları’nda hoş vakit geçirdi. Gezi grubu ayrıca Milli Mücadelenin önemli hatlarında biri olan İstiklal Yolu üzerinde bulunan tarihi Ecevit Hanı’nı da gezme fırsatı buldu.