İlköğretim Matematik Öğretmeni Adaylarının Topluma Hizmet Uygulaması Etkinliği

(Bir Kitaptan Bir Kitaplığa-II)

Matematik Eğitimi Topluluğu ve Öğr. Gör. İsmail ESKİ tarafından yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan İlköğretim Bölümü İlköğretim Matematik Eğitimi Anabilim Dalı 3. sınıf öğrencilerinin gerçekleştirdikleri “Bir Kitaptan Bir Kitaplığa-II” kampanyası amacına ulaştı. Kampanyada toplanan kitaplar konu alanlarına göre tasnif edilerek Kaşçılar Mescid Ortaokulu-İlkokulu’nda bulunan kütüphaneye ulaştırıldı.

Matematik Eğitimi Topluluğu danışmanımız ve üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAÇAR başkanlığında Öğr. Gör. İsmail ESKİ ve 20 öğrenciden oluşan heyet, 20 Mayıs 2016 tarihinde saat 10: 00 da Kaşçılar Mescid Ortaokulu-İlkokulu’nu ziyaret etti.

Kaşçılar Mescid Ortaokulu-İlkokulu müdürü Cemal KAVLAKOĞLU ve okul öğretmenlerince karşılanan heyetimiz okul öğretmenler odasında hem okulu tanıma hem de ziyaret sebebi ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Samimi ortamda geçen sohbet sonrası MET-Matematik Eğitimi Topluluğu ve Topluma Hizmet Uygulamaları dersini alan öğrencilerce oluşturulan kampanyayla temin edilen 436 okuma kitabı, öğrenci kırtasiye malzemeleri okulda mevcut bulunan kütüphanede öğrenci kullanımına sunulmak üzere ilgililere teslim edildi.

Kaşçılar Mescid Ortaokulu-İlkokulu yönetici ve öğretmenleriyle görüşen ve okulun eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi alışverişi yapan heyetimiz daha sonra okuldan ayrıldı.