Kastamonu Atölye Etkinliği Yapıldı

Kastamonu Üniversitesi Bilişim Topluluğu ve Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği tarafından Kastamonu ve çevre illerde bulunan Bilişim Teknolojileri öğretmenleri, akademisyenleri ve öğrencilerine yönelik atölye çalışması yapıldı. İki gün süren çalışmaya 150’nin üzerinde öğretmen, akademisyen ve öğrenci katıldı. Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Kütüphanesinin konferans salonunda yapılan açılışa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B.Ünal İBRET, Prof. Dr. Yasemin Gülbahar, Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği Başkanı Burcu YILMAZ, Doç.Dr. Selçuk ÖZDEMİR, Kastamonu Üniversitesi BÖTE Bölüm Başkanı Doç.Dr.Göksal Bilgici, Kastamonu Üniversitesi BÖTE Bölümü ABD Başkanı Yrd.Doç.Dr. Halil İbrahim AKYÜZ, Kastamonu Üniversitesi BÖTE Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Burcu Karabulut ÇOŞKUN, Kastamonu Bilişim Topluluğu Başkanı Fatih ŞİMŞEK ve Kastamonu ve diğer ilerden gelen katılımcılar ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof.Dr. B.Ünal İBRET konuşmasında “Öncelikle Kastamonu’ya hoş geldiniz. Bu kış gününde burada bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim. Bilişim hayatımızın en önemli parçası olmuştur. Teknolojiyi doğru ve yararlı bir şekilde kullanmak her zaman önemlidir. Burada BT öğretmenlerine çok büyük görevler düşmektedir. Bugün ve yarın yapılacak olan atölye çalışmalarının da yapılacak olanları heyecanla beklemekteyim. Üretmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz üreten nesillerin yetişmesi için elimizden geleni yapacağız artık tüketmeyi bırakmalıyız. Bugün bu etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan üniversitemizin Bilişim Topluluğuna teşekkür ederim. Hafta sonunu evinde geçirmeyip zamanından, ailesinden ve parasından fedakârlık eden tüm eğitimcilerimize de teşekkür ederken Şeyh Şaban-i Velinin “Gelişiniz Güle Güle, Gidişiniz Güle Güle Her İşiniz Güle Güle” sözü ile cümlelerimi tamamlıyorum.” dedi.

Daha sonra Yrd.Doç.Dr. Burcu Karabulut ÇOŞKUN’un Merhaba Etkinliğini yapıldı.

Katılımcılar daha sonra öğle yemeği ve atölyelerin başlaması için Kastamonu Üniversitesi Eğitim fakültesine geçildi. İlk günün ardından Cem Sultan Bedesteninde verilen akşam yemeğine katılan katılımcılar ve eğitimciler güzel anlar yaşadı. İki gün süren atölye çalışmasında katılımcılara 3 Boyutlu yazıcı, Robotik Uygulamalar, Mobil Uygulama ve bir çok konuda eğitimler verildi.