Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

"Dilimizin Zenginlikleri” Projesi Kapsamında Ebeveyn Bilgi Paylaşımı ve Etkileşimli Okuma Etkinliği Gerçekleştirildi

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysun Ata Aktürk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında, 14 Ocak 2025 tarihinde 23 Ağustos İlkokulu Anasınıfında okul öncesi öğretmenleri, ebeveynler ve çocuklarla bir araya geldi.

Ebeveynlerle gerçekleştirilen bilgi paylaşımında, okul öncesi dönemde gelişim ve eğitimin desteklenmesi, okuma kültürü kazanımında çocuk edebiyatının rolü, nitelikli çocuk kitabı seçimi, dijital hikâyeler ve etkileşimli kitap okuma stratejileri ele alındı. Ayrıca ebeveynlerle, el kuklaları ve parmak kuklaları aracılığıyla hikâye anlatımı yöntemleri paylaşıldı. Bebeklikten itibaren okul öncesi dönemde kullanılabilecek çeşitli kavram, tema ve kazanımlara odaklanan çocuk kitaplarına ilişkin örnekler de sunuldu.

Bilgi paylaşımının ardından çocuklarla birlikte, “Kutu Değil” isimli resimli çocuk kitabı, etkileşimli kitap okuma tekniği kullanılarak okundu. Etkinlik, çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıkları doğrultusunda kendi “Kutu Değil”lerini resmetmeleriyle sonlandırıldı.

♿ Erişilebilirlik Tercihleri Ctrl+Shift+A

🔊 Sesli Okuma (Ekran Okuyucu)
🔤 Yazı Boyutu
100%
↕ Satır Yüksekliği
100%
↔ Harf Boşluğu
100%
🔍 İçerik Ölçeklendirme
100%
Renk & Görünüm
Yazı & Hizalama
Navigasyon & Araçlar