Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

 Lisans Eğitiminde Fakülte-Mezun Buluşması

 

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burcu ÖZTÜRK "Konuşma Eğitimi" dersi kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerine Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği 2009 yılı mezunu ve Yozgat / Sarıkaya, Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlkokulu öğretmeni Bilge Savacı da konuk eğitimci olarak katılmıştır.

Bu seminerde hem Fakülte - Mezun buluşması gerçekleşecek hem de Bilge SAVACI öğretmenimizin mesleki deneyimlerinden yansımalarla "Çocuk Edebiyatı" teması üzerinden konuşma eğitimi uygulamaları ele alınmıştır. 

Öğretmen Bilge SAVACI: Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği programından 2009 yılında mezun oldu. 2012 yılında öğretmen olarak Erzurum'da göreve başladı. Daha sonra Yozgat / Sarıkaya, Kadıgüllü Şehit Halit Aksu İlkokuluna sınıf öğretmeni olarak naklen atandı. Halen bu görevini sürdürmektedir. İlk görev yılından itibaren sınıf tahtasına illüstrasyonlar çizdi, dersleri hikayelerle anlattı ve çocuk kitaplarını dersin bir parçası haline getirmek için yaratıcı etkinlikler tasarladı. Bu yönüyle "Konuşma Eğitimi" dersi kapsamındaki seminerimize konuk olarak katkı vermesi öğrencilerimizi ve Fakültemizi mutlu etmiştir.

 

 WhatsApp Image 2021 05 31 at 21.40.12 1

 

Bağlantı için ==> TIKLAYINIZ

Zoom

 

Çocukların edebiyatla, sanatla büyümesine özen gösteren Bilge öğretmen, çocukların her tepkisinin, her konuşmasının bir ritim, bir sanat bütünlüğü taşıdığını ve ancak doğru kitapla tanışan çocuğun kendi sanatsal bakışını ortaya koyabileceğini ifade etmektedir. Öğretmenin, öğrencilerini ve içinde bulundukları çevreyi iyi tanıması ve buna uygun neler yapabileceğini düşünmesi gerektiğini söyleyen Bilge öğretmen, sadece Türkçe dersinde değil tüm derslerde çocuk edebiyatından yararlanarak eğitim vermektedir. Ayrıca kitapları okumakla kalmayan Bilge öğretmen, çocuklarla bu eserleri yeniden üretmektedir. Birlikte düşünmekte, yorumlamakta, yazmakta ve resimlemektedirler. 

 

 

 PHOTO 2021 06 16 14 26 38