Fakültemizde öğrenim görmekte olan öğretmen adaylarına lisansüstü eğitim süreçlerini ve akademisyenlik mesleğini tanıtmak amacıyla bölüm başkanlıklarımızca kariyer günleri etkinlikleri düzenlendi.
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Akademik Kariyer Günleri Etkinliği:
Fakültemiz Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü tarafından bölüm öğrencilerine akademik kariyere giden yolculukta; lisansüstü eğitim, burs olanakları, Erasmus fırsatları ve akademisyenliğin anlatıldığı Akademik Kariyer Günleri Etkinliği 21 Aralık 2023 Perşembe Günü saat 15.00’da AMFİ-4 dersliğinde gerçekleştirildi.
Akademik kariyer günleri etkinliğinde moderatörlüğünü Prof. Dr. Lütfi İNCİKABI, konuşmacılarını Doç. Dr. İbrahim KEPCEOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Süleyman ÇİTE, Arş. Gör. Beyza ADAK, Arş. Gör. Cansu KAYGISIZ ve Arş. Gör. Seda Çalık’ın oluşturduğu panel gerçekleştirildi. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat PEKTAŞ ve öğretim üyeleri ile bölüm öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı panelde;
- Arş. Gör. Cansu KAYGISIZ “Lisansüstü Eğitim ve Başvuru Süreçleri” başlıklı konuşmasında lisansüstü eğitimin ne olduğunu ve neden yapıldığını ele aldı. Bunlara ek olarak, lisansüstü eğitimde başvuru için gerekli koşullara, belgelere, girilmesi gereken sınavlara ve değerlendirme süreçlerine değindi.
- Arş. Gör. Seda ÇALIK “Lisansüstü Burs Olanakları” başlıklı konuşmasında TÜBİTAK kurumu tarafından verilen bursların başvuru koşullarını, başvuruların nereye ve nasıl yapıldığını, değerlendirme süreçlerini detaylı bir şekilde anlattı.
- Dr. Öğr. Üyesi Süleyman ÇİTE “Erasmus Programları” başlıklı konuşmasında hem lisans hem lisansüstü eğitimde yararlanılabilen öğrenim hareketliliği ve staj hareketliliği gibi fırsatlara değinerek Erasmus programları hakkında bilgiler aktardı.
- Arş. Gör. Beyza ADAK “Akademik Kariyer Basamakları” başlıklı konuşmasında akademik kariyer yolculuğunu baştan sona ele aldı. Akademik kadro başvuru süreçlerine de değinerek öğrencilerin kafalarındaki sorulara cevap verdi. Bunlara ek olarak, Araştırma görevlisi ve Öğretim Görevlisi farklarından bahsederek bu süreçleri örneklerle öğrencilere anlattı.
- Doç. Dr. İbrahim Kepceoğlu “Akademisyenin Çalışma Uğraşları” başlıklı konuşmasında akademisyenliğin ne olduğunu, neler yaptıklarını, akademisyenliğin öğrenciler tarafından görünür yüzü olan derslere girmenin dışında neleri kapsadığını anlatarak öğrencilere bu konuda ışık tuttu.
Panelistlerimizin konuşmalarını tamamlamaları ardından öğrencilerin kafalarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla soru-cevap yapılarak öğrenci katılımı da sağlandı. Etkinlik panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Bu etkinliğin haber linki için tıklayınız.
Temel Eğitim Bölümü Akademik Kariyer Günleri Etkinliği:
Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü tarafından öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer basamaklarında önemli bir seçeneği oluşturan akademisyenliği ve bu mesleğe geçişi tanıtmak için bölüm öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen "Akademik Kariyer Günleri" etkinliği, 14 Aralık 2023 Perşembe Günü saat 15.00’da AMFİ-4 dersliğinde yapıldı.
Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÜNAL, konuşmacılıklarını Doç. Dr. Mehmet Koray SERİN, Doç. Dr. Berat AHİ ve Doç. Dr. Volkan ATASOY ’un oluşturduğu “Lisansüstü Eğitim Süreci ve Bir Meslek Olarak Akademisyenlik” konulu kariyer günleri etkinliğinin panel gerçekleştirildi. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Eyüp AKMAN ve öğretim üyeleri ile bölüm öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı panelde;
- Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ÜNAL, lisansüstü eğitim faaliyetleri kapsamında ALES ve yabancı dil sınavlarına ilişkin bilgiler vererek öğrencilerin bu sınavlara hazırlanmalarında gerekli hususlara değindi.
- Doç. Dr. Mehmet Koray SERİN, yüksek lisans ve doktora eğitiminden oluşan lisansüstü eğitimler hakkında bilgilendirmeler yaptı.
- “Akademisyen Nasıl Olunur?” konu başlığı ile Doç. Dr. Volkan ATASOY, öğrencilerin araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olabilmek için izlenmesi gereken kariyer basamaklarını anlattı.
- Doç. Dr. Berat AHİ “Akademisyenlik Nedir?” konusunda bilgi paylaşımı yaptı.
Öğrencilerle soru-cevap yapılarak öğrenci katılımı da sağlandı. Etkinlik panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Bu etkinliğin haber linki için tıklayınız.
Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü 4. Akademik Kariyer Günleri Etkinliği:
Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından öğrencilerimizin mezuniyet sonrası kariyer basamaklarında önemli bir seçeneği oluşturan akademisyenliği ve bu mesleğe geçişi tanıtmak için bölüm öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen "Akademik Kariyer Günleri" etkinliğinin dördüncüsü, 6 Aralık 2023 Çarşamba Günü saat 14.00’da AMFİ-4 dersliğinde yapıldı.
“Lisansüstü Eğitim Süreci ve Bir Meslek Olarak Akademisyenlik” konulu kariyer günleri etkinliğinde moderatörlüğünü Arş. Gör. İbrahim Fatih Demirel, konuşmacılarını Arş. Gör. Mert Bilen, Arş. Gör. Veli Gök, Arş. Gör. Mehmet Yavaş ve Arş. Gör. Kadir Coşkun’un oluşturduğu panel gerçekleştirildi. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nadir YURTOĞLU ve öğretim üyeleri ile bölüm öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı panelde;
- Arş. Gör. Veli Gök, lisansüstü eğitim sürecine giden yolda ALES ve yabancı dil sınavlarının içeriğine yönelik bilgiler paylaşıp öğrencilerin bu sınavlara nasıl hazırlanabileceğine değindi.
- Arş. Gör. Kadir Coşkun, yüksek lisans ve doktora eğitiminden oluşan lisansüstü eğitim sürecini ele aldı.
- “Akademisyen Nasıl Olunur?” konu başlığı ile Arş. Gör. Mert Bilen, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve öğretim üyesi olmak için öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattı.
- Arş. Gör. Mehmet Yavaş “Akademisyenlik Nedir?” konusunda bilgi paylaşımı yaptı.
Öğrencilerle soru-cevap yapılarak öğrenci katılımı da sağlandı. Etkinlik panelistlere katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.
Bu etkinliğin haber linki için tıklayınız.