Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Özel Eğitim Bölümünde Yeni Eğitim-Öğretim Programı Hazırlıkları Başladı

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Özel Eğitim Bölümü, 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde ilk kez öğrenci kabulüne hazırlanıyor. Bu kapsamda, bölümde "Yeni Öğretim Programı Hazırlama Komisyonu" kurulmuş ve çalışmalarına resmen başlanmıştır.

Komisyonun başkanlığını Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Akar yürütürken, komisyon üyeleri olarak Dr. Öğr. Üyesi Seniha Kurtoğlu, Arş. Gör. Ali Kurt, Arş. Gör. Eylül Akar ve Arş. Gör. Melike Kurtuluş Uzlu görevlendirilmiştir.

Komisyonun toplantısı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Emine Karasu Avcı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Toplantıda; yeni açılacak lisans programının ders içeriklerinin oluşturulması, Bologna süreciyle uyumlu hale getirilmesi, uygulama temelli derslerin planlanması ve eğitim kadrosunun desteklenmesine yönelik yol haritası çizildi.

Komisyon üyeleri, nitelikli bir öğretim programı oluşturmak adına disiplinlerarası iş birliği ve güncel akademik yaklaşımların önemine vurgu yaptı.

Özel Eğitim Bölümü, Türkiye'deki özel eğitim lisans programlarına örnek teşkil edecek özgün bir öğretim programı geliştirmeyi hedeflemektedir. Hazırlanan program; teorik bilgiyi güçlü uygulama altyapısıyla birleştiren, disiplinlerarası bakış açısına sahip ve öğrenci merkezli bir yapıyla tasarlanmaktadır.

 

♿ Erişilebilirlik Tercihleri Ctrl+Shift+A

🔊 Sesli Okuma (Ekran Okuyucu)
🔤 Yazı Boyutu
100%
↕ Satır Yüksekliği
100%
↔ Harf Boşluğu
100%
🔍 İçerik Ölçeklendirme
100%
Renk & Görünüm
Yazı & Hizalama
Navigasyon & Araçlar